Inleiding - Met Emma
19220
page,page-id-19220,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
Bewonersbegeleiding

Bewonersbegeleiding zit in ons DNA. Wij geloven er heilig in dat huurders professioneel en met compassie moeten worden behandeld als hun woning wordt aangepast om het weer naar de maatstaven van nu te brengen. Alleen dán kan een project succesvol verlopen en kun je een goede bijdrage leveren aan een prettig woonmilieu. Bewonersbegeleiding is het proces waarin bewoners worden begeleid tijdens herstructureringsprojecten. Herstructurering is de verzamelterm voor sloop en (ingrijpende) renovatie. In deze website vindt u praktische achtergronden en informatie die u kunt gebruiken bij herstructureringen en het begeleiden van bewoners.

Ervoor zorgen dat bewoners meewerken

Hoe zorg je ervoor dat bewoners meewerken

Het hoofddoel van bewonersbegeleiding is ervoor te zorgen dat bewoners mee werken met het herstructureringsproject. Het is daarbij zaak ervoor te zorgen dat:

  • zittende en tijdelijke bewoners op tijd de woning verlaten.

  • bewoners akkoord gaan met de randvoorwaarden die zijn vastgelegd in het sociaal plan.

  • het draagvlak voor het project groeit.

  • de leefbaarheid in het gebied op een aanvaardbaar niveau blijft.

  • de huurderving binnen de perken blijft.

De bewonersbegeleider moet over een goede kennis beschikken van de wet en regelgeving op dit gebied. Daarnaast zijn communicatief inzicht en sociale vaardigheden van het grootste belang. Tenslotte is het belangrijk dat de sociale projectbegeleider zich voortdurend bewust is van de risico’s in het project en daarop adequaat anticipeert.